Iittala Essence

De Essence collectie van Iittala is een veelzijdige collectie die je in iedere setting kunt gebruiken. De Iittala Essence collectie is in 2001 ontworpen door de internationaal erkende productdesigner Alfredo Häberli. Häberli had voor het ontwerpen van deze serie de visie om een serie te ontwerpen waarin eenvoud, veelzijdigheid en functionaliteit de hoofdrollen spelen. De collectie reflecteert zijn visie en deze bestaat uit verschillende, essentiële serviesonderdelen zoals borden, schalen, waterglazen, wijnglazen, karaffen en voorraadpotten. De items uit de collectie hebben een minimalistisch en verfijnd ontwerp en een veelzijdig karakter waardoor je ze met iedere stijl kunt combineren. Een grote favoriet uit de serie zijn de Iittala Essence rode wijnglazen. Deze glazen zijn net als de andere items tijdloos en liggen goed in de hand.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-11 van 11 producten Sorteren op 1-11 van 11 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 in het gelijknamige, Finse dorpje Iittala geboren. Het label begon ooit als glasfabriek vol gepassioneerde ambachtslieden die zich lieten leiden door de Scandinavische normen en waarden. Iittala heeft zelfs een grote bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van de Scandinavische ontwerpfilosofie en lifestyle. Iittala streeft er nog altijd naar functionele en vooruitstrevende items te ontwerpen. De bijzondere producten zijn evenwichtig, gaan jarenlang mee en zijn bovendien voor iedereen toegankelijk. Dit zie je ook terug in de uitgebreide collecties van Iittala die samen met legendarische en opkomende designpioniers gecreëerd zijn. De essentiële en prijswinnende Iittala Essence collectie van Alfredo Häberli is daar een goed voorbeeld van. De glazencollectie van Iittala heeft een minimalistische en veelzijdige karakter.

Prijswinnende glazen: van Iittala Essence wijnglazen tot Iittala Essence champagneglazen

Het Finse Iittala heeft een passie voor glas en deelt deze passie ook met ontwerper Alfredo Häberli. Zo wilde Häberli dat de glazen in de Essence collectie van zulke goede kwaliteit waren dat je nooit meer uit een ander glas wilde drinken. De glazen uit de Essence collectie hebben een kelk die helemaal afgestemd is om het desbetreffende drankje zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Zo zijn de Iittala Essence cocktailglazen ideaal voor frisse cocktails en de Iittala Essence champagneglazen perfect voor de lekkerste, bubbelige champagne. Of wat dacht je van de Iittala Essence waterglazen? Het is dan ook niet gek dat de Essence collectie van Iittala één van de meest geprezen glasserviezen ter wereld is en meermaals in de prijzen is gevallen.

Iittala Essence bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle Essence producten van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Wij staan zeven dagen per week voor je klaar. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Iittala. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.