Iittala Nappula

Een collectie die je niet zo snel vergeet: de Nappula collectie van Iittala. De collectie is ontworpen door de gerenommeerde designer Matti Klenell. Klenell liet zich tijdens een bezoekje aan het Iittala glasmuseum in het Finse Nuutajärvi inspireren door een tafel met een eigenaardige vorm en ‘opgezwollen’ poten. De dikke voet van deze tafel diende als beginpunt voor de Nappula serie die bestaat uit verschillende kandelaars en plantenbakken. Hoewel de designs allen verschillen, hebben ze één ding gemeen: ze sluiten perfect aan op de Scandinavische designfilosofie. Nappula heeft geen toeters en bellen, maar slechts een ijzersterk design dat in elk interieur een ontspannen ambiance creëert. Daarnaast zijn de producten gemaakt van hoge kwaliteit materialen en worden ze geleverd in een mooie geschenkdoos. Daarmee is een Nappula kandelaar of plantenbak van Iittala ook leuk om cadeau te geven.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Over Iittala

De geschiedenis van het Finse merk Iittala gaat terug naar het begin van de negentiende eeuw toen in het Finse dorpje Iittala een glasfabriek werd geopend. De glasfabriek had een voor die tijd innovatieve blik op glaswerk: de fabriek produceerde glas dat niet alleen een functionele waarde vervulde, maar ook een decoratief element had. En dat was toentertijd revolutionair. Enfin, de sterke nadruk op functionaliteit, de zware kwaliteit en de stijlvolle uitstraling maakte de producten van Iittala zeer geliefd. Het wordt dan ook weleens gezegd dat de designs van Iittala een doorslaggevende rol speelde in de ontwikkeling van Scandinavisch design. In de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw brak het merk pas echt door. Vandaag is het designmerk niet meer weg te denken uit de designwereld en werkt Iittala samen met grote namen als Kaj Franck en Tapio Wirkkala.

Nappula: een collectie van Iittala met karakter

De Nappula collectie van Iittala is ontworpen door Matti Klenell en in vele opzichten bijzonder. De aparte vormgeving waarin het dikste gedeelte bovenop is geplaatst, karakteriseert de collectie. En het is juist dit karakteristieke dat de Nappula collectie van Iittala zo leuk en uniek maakt. Bijzonder zijn de Nappula kandelaars uit de collectie. Deze vind je in verschillende formaten, kleuren en materialen én kun je heel leuk met elkaar combineren. Vooral de Nappula candelabra kandelaar 25cm is zeker een eyecatcher. Ben je toch op zoek naar een meer ingetogen product? Bekijk dan eens de Nappula plantenbak 26cm of de Nappula plantenbak 23cm. Deze plantenbakken zijn er in verschillende maten en kleuren. Zo weten we zeker dat er eentje voor jou bijzit!

Iittala Nappula bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten uit de Nappula collectie van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.