Iittala kandelaars

Met de buitengewone design kandelaars van het Finse merk Iittala maak je elk moment van de dag sfeervol en bijzonder. In de kleine maar fijne collectie Iittala kaarsenhouders vind je moderne kandelaars in verschillende kleuren, maten, materialen en stijlen waardoor er gegarandeerd eentje bij jouw woonsmaak past. Daarnaast worden de kandelaars geproduceerd met oog op kwaliteit en functionaliteit, hetgeen je prachtig terugziet in de kleinste details. Hoewel de design kandelaars allen verschillen, hebben ze een ding gemeen: een vooruitstrevende uitstraling. Je vindt bij Iittala kandelaars en waxinelichthouders die nét een beetje anders zijn dan normaal, maar die tegelijkertijd ook mooi kunnen worden gecombineerd in verschillende woonstijlen. Dat is in essentie de kracht van Iittala. De Nappula candelabra kandelaar is een mooi voorbeeld van Ittala’s designfilosofie. Waar zet jij hem neer?

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse merk Iittala kan je bijna niet zijn ontgaan. Immers, denk je aan Scandinavisch design, dan denk je aan Iittala. De geschiedenis van Iittala gaat terug naar het eind van de 19e eeuw, toen in het kleine Finse dorpje Iittala een glasfabriek werd geopend. Hoewel glasfabrieken niet ongebruikelijk waren in de tijd, was de fabriek in Iittala toch wel bijzonder. De fabrikant produceerde namelijk functioneel en decoratief tafelwerk. Het lijkt nu misschien zelfsprekend dat tafelwerk over deze twee eigenschappen beschikt, maar rond 1900 was dit echt ongebruikelijk. Men stelt dan ook wel eens dat Iittala een cruciale rol heeft gespeeld in de Scandinavische designstijl. Echt populair werd het merk in het begin van de 20e eeuw. De twee kunststromingen, modernisme en functionalisme, sloten perfect aan op de ontwerpen van Iittala, waardoor het merk erg geliefd werd. Ondertussen is het merk niet meer weg te denken uit de moderne woonstijl en vind je de producten van Iittala in menig huishouden terug. De Iittala kaarsenhouder is hier een goed voorbeeld van.

Kandelaars van grote meesters: de Nappula kandelaars

De populaire Nappula kandelaar is er eentje om verliefd op te worden. De Iittala Nappula, verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, is ontworpen door de gerenommeerde designer Matti Klenell (1972). De Zweedse Klenell staat bekend om zijn voortdurende onderzoek naar de Scandinavische designfilosofie. En dat zie je prachtig terug bij de Nappula kandelaars. Tijdens een bezoekje aan het Iittala glasmuseum viel zijn oog op een tafel met een ongewone vorm en een ‘opgezwollen’ voet, hetgeen de basis werd voor de ietwat buitengewone vorm van de Napulla kandelaars. De perfecte balans tussen vorm en functie, modern en klassiek design maken de Iittala Nappula kandelaars stuk voor stuk blikvangers in de ruimte. De design kandelaars zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren waardoor er gegarandeerd eentje bijzit die perfect bij jouw smaak past. Welke moderne kandelaar kies jij uit?

Iittala kandelaars bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle Iittala kandelaars kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.