Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 begonnen als glasfabriek in het gelijknamige, Finse dorpje Iittala. Het label heeft een passie voor glaswerk en heeft zich altijd laten leiden door de Scandinavische normen en waarden. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat Iittala geholpen heeft de functionele en praktische Scandinavische lifestyle en designfilosofie te definiëren en op de kaart te zetten. In anderhalf eeuw groeide de glasfabriek uit tot een internationaal geliefd merk dat er nog altijd naar streeft vooruitstrevend, evenwichtig en bovenal functioneel design te ontwikkelen dat generaties lang mee gaat en voor iedereen toegankelijk is. Iittala doet dit door samen te werken met legendarische en opkomende designpioniers zoals Tapio Wirkkala, Kaj Franck en Oiva Toikka die in 1964 de Kastehelmi collectie ontwierp.

Van een Iittala Kastehelmi waxinelichthouder tot aan een Iittala Kastehelmi voorraadpot

De items uit de Kastehelmi collectie van Iittala zijn uitgebreid en veelzijdig. Naast de Iittala Kastehelmi waxinelichthouder vind je in deze serie drinkglazen, borden, schalen, vazen, taartschalen en zelfs voorraadpotten. Alle items zijn gemaakt van glas en zijn voorzien van een uniek patroon met de kenmerkende Kastehelmi dauwdruppels. Deze druppels weerkaatsen op spectaculaire wijze het licht en geven de items niet alleen een feestelijke uitstraling, ze zorgen er ook voor dat de optische kwaliteit van het glas versterkt wordt. Het maakt een schaal of de glazen zoals de Kastehelmi schaal of de Iittala Kastehelmi glazen tot een ware eyecatcher die je met iedere tafelsetting kunt combineren en die ieder gerecht naar een heel nieuw niveau tilt. Wij zijn dan ook erg benieuwd waarmee jij de geliefde Iittala Kastehelmi items combineert.

Iittala Kastehelmi bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle Iittala producten uit de Kastehelmi collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.