Iittala Raami

De Raami serie van het Finse designlabel Iittala is ontworpen door Jasper Morrison. Morrison is een vooraanstaand ontwerper die tot één van de meest talentvolle designers van zijn generatie wordt beschouwd. De ontwerper liet zich voor het ontwerpen van de Raami serie inspireren door alledaagse voorwerpen en ambieerde om zelf een collectie alledaagse voorwerpen te ontwerpen. De Raami collectie heeft een authentiek en tijdloos karakter en kenmerkt zich door het gebruik van klassieke materialen. In deze collectie vind je eierdoppen, broodplanken, glazen en theepotten. Zo ook de Raami theepot 1,1L waar je jarenlang plezier van zult hebben. De heldere lijnen en de bijzondere vormgeving van de items doet de collectie vertrouwd aanvoelen waardoor je bijna zou denken dat je de items uit de Raami collectie altijd al in huis had.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-23 van 23 producten Sorteren op 1-23 van 23 producten Terug naar boven

Over Iittala

Het Finse designlabel Iittala is in 1881 opgericht en is begonnen als glasfabriek in het gelijknamige Finse dorpje Iittala. Het label heeft een passie voor glaswerk en laat zich leiden door de Scandinavische normen en waarden. Het label heeft zelfs geholpen de Scandinavische lifestyle en designfilosofie te definiëren en op de kaart te zetten. In bijna anderhalve eeuw is de glasfabriek uitgegroeid tot een internationaal erkend, bekend en geliefd merk. Iittala streeft ernaar evenwichtig, vooruitstrevend en functioneel design te ontwikkelen die generaties lang mee gaat en voor iedereen toegankelijk is. Dit doen ze door samen te werken met legendarische en opkomende designpioniers zoals Tapio Wirkkala, Aino Aalto, Kaj Franck en Jasper Morrison: het meesterbrein achter het Iittala Raami servies. De servies collectie van Iittala is toch een plaatje om te zien?

De Iittala Raami collectie en diverse materialen

In de Raami collectie van Iittala vind je items die van verschillende materialen gemaakt zijn. Het Raami eierdopje 12cm set van 2 is bijvoorbeeld gemaakt van vitroporselein, de glazen zijn gemaakt van glas en de Raami broodplank 38,5cm is gemaakt van eikenhout. Hierdoor lijkt het soms alsof de items niet uit dezelfde serie komen maar daar zit een gedachte achter. Zo stelt Morrison dat ieder item in de serie een unieke bijdrage levert aan het geheel. Net als bij een familie of een goed stel vrienden. De ontwerper koos bewust voor deze materialen omdat ze bijdragen aan een ontspannen sfeer. Het maakt de collectie bovendien veelzijdig waardoor je de items uit de Raami collectie met iedere stijl en tafelsetting kunt combineren. Wat de gelegenheid ook is.

Iittala Raami bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten uit de Raami collectie van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.