Marset Pleat Box

De Marset Pleat Box is een unieke serie lampen die is ontstaan uit een bijzondere samenwerking tussen Xavier Manosa, Design Studio Mashallah en Marset. Manosa, die van huis uit pottenbakker is in Barcelona, zocht samen met de Duitse Design Studio naar een nieuwe manier om een unieke lamp te maken. Tijdens deze zoektocht kwam iemand op het idee om een stuk siliconen stof te vouwen en de Marset Pleat Box was geboren. De vouw werd gedigitaliseerd, er werden mallen gemaakt en zo kan deze lamp van keramiek eruit zien alsof hij van stof is. De Marset Pleat Box hanglampen zijn er in vier verschillende maten, waar de Marset Pleat Box 24 hanglamp er een van is. Benieuwd naar de alle uitvoeringen? Kijk dan snel verder.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-4 van 4 producten Sorteren op 1-4 van 4 producten Terug naar boven

Marset Pleat Box verovert de wereld

Marset produceert al meer dan vijftig jaar de mooiste lampen. Waar zij in de jaren 40 begonnen als een klein familiebedrijf in metaalsmelting, is de Spaanse onderneming nu uitgegroeid tot één van de grootste lichtfabrikanten. Dankzij deze tientallen jaren aan kennis en ervaring worden de Marset lampen nu gekenmerkt door authenticiteit, eenvoud en uitstraling. Bovendien is Marset erin geslaagd om het bedrijf wereldwijd in de markt te zetten: hoewel het hoofdkantoor en de fabriek zich in Spanje bevinden, zijn er inmiddels ook vestigingen in New York en Milaan.

Jewels in a Marset Pleat Box

Zoals gezegd bestaat de Marset Pleat Box uit vier verschillende modellen lampenkappen. Wat de lampenkappen allemaal gemeen hebben zit hem ook al in de naam: de plooi aan de bovenkant van de lampenkap. De smalste van het stel is de Marset Pleat Box 13 hanglamp. Deze lampenkap heeft een diameter van dertien centimeter en is zesentwintig centimeter hoog. De Marset Pleat Box 36 hanglamp en de Marset Pleat Box 47 hanglamp zijn in doorsnee een stuk groter: zesendertig en zevenenveertig centimeter. De lampen zijn op zichzelf al prachtig, maar veranderen in een heus sculptuur als er meerdere bij elkaar hangen. De zorg en vakmanschap stralen dan ook van de lampen af. Elke dag doen de medewerkers van het atelier er alles aan om er voor te zorgen dat de hele wereld kan genieten van deze bijzondere keramieken juweeltjes.

Marset Pleat Box bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Marset. Dat betekent dat wij iedere lamp uit de Marset Pleat Box serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Marset Pleat Box lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Marset Pleat Box lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.