Louis Poulsen: van wijnimporteur tot meesterverlichter

Het verhaal van designmerk Louis Poulsen begint al in 1874. In dat jaar begon Ludvig R. Poulsen een bedrijfje dat wijn importeerde. Helaas niet met veel succes, want het bedrijf stopte na vier jaar. Voor zijn tweede ondernemingspoging, een gereedschapswinkel, huurde Ludvig R. Poulsen zijn neefje Louis in. Hij werd later de naamgever van het verlichtingsmerk dat in 1924 van de grond kwam dankzij een samenwerking met ontwerper Poul Henningsen. Hij ontwierp de allereerste en inmiddels wereldberoemde PH-lamp, en daarmee was de eerste Louis Poulsen hanglamp een feit. Vanaf dat moment is het merk Louis Poulsen niet meer weg te denken uit de wereld van designverlichting. Het merk staat voor comfort, functie en ambiance.De AJ collectie is daar een prachtig voorbeeld van. Net zoals bij de PH-lampen werd ook deze collectie vernoemd naar zijn ontwerper: Arne Jacobsen. Arne Jacbosen is een succesvolle Deense architect en ontwerper die vele klassiekers uit de designwereld op zijn naam heeft staan. Waaronder dus de AJ serie van Louis Poulsen!

De Louis Poulsen AJ blikvangers

De Louis Poulsen AJ tafellamp trekt ook graag de aandacht. Hij voelt zich eigenlijk overal thuis. Deze tafellamp komt goed tot zijn recht op een bureau in de werkkamer, maar je kunt hem ook prima kwijt op een bijzettafel in de woonkamer. Een andere variant voor binnen is de Louis Poulsen AJ wandlamp. Het tijdloze, unieke design van deze lamp mix en match je simpelweg met ieder interieur. Hij is ook nog eens superhandig, want je kunt hem namelijk alle kanten op draaien die je maar wilt. Misschien ben je juist wel op zoek naar een lamp voor in de tuin, of op je balkon? Dan is de Louis Poulsen AJ 50 Outdoor wandlamp LED wel wat voor jou. Zoals de naam al verklapt is deze aluminium lamp erg geschikt voor in de buitenlucht. Een ding is zeker: met deze lamp schijnt het zonnetje altijd in je tuin of op je terras. De lamp geeft de voorkeur aan LED verlichting. Let op: je dient de LED lichtbron wel zelf aan te schaffen. Door de IP-waarde van 65 is deze lamp erg geschikt voor buiten.

Louis Poulsen AJ bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elk product uit de Louis Poulsen AJ serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze Louis Poulsen AJ collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie van Louis Poulsen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.