Louis Poulsen Patera

De lampen uit de Louis Poulsen Patera serie hebben een eenvoudige bolvorm, maar zijn qua constructie vrij complex. De ruitvormen zijn opgebouwd volgens de rij van Fibonacci, ook wel de gulde snede genoemd. Deze wiskundige formule is terug te vinden in de natuur. Het is een patroon waarin verschillende natuurlijke elementen groeien. Øivind Slaatto, de ontwerper van deze lamp, maakt vaker gebruik van de natuur als inspiratiebron. Zo begon hij met deze lamp bij de essentie van het licht: de zon. Vandaar de ronde bolvorm. Omdat de zon het mogelijk maakt voor de natuur om te groeien, kwam Øivind Slaatto uiteindelijk bij deze fascinerende geometrische vormen uit. De reeks cellen vormen samen de perfecte bol die het licht alle kanten op schijnt. Met de Patera hanglamp haal je een perfecte sfeermaker in huis.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

Design van Louis Poulsen

Louis Poulsen is een Deens merk dat al in 1874 is opgericht. De Scandinavische ontwerptraditie waarin vorm de functie volgt, zit diep in het merk verankerd. Zo heeft ieder detail in de ontwerpen een doel. De producten zijn erop afgestemd om het ritme van het daglicht te volgen en te ondersteunen. De sfeer die het licht van het ontwerp uiteindelijk zal geven is een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces. De producten zijn van hoge kwaliteit aangezien het merk gelooft in gepassioneerd vakmanschap. Ook uit de keuze van ontwerpers met wie ze nauw samenwerken spreekt kwaliteit. Op de lijst met namen waar het bedrijf mee heeft samengewerkt vind je oude helden zoals Arne Jacobsen en talenten van nu zoals Nendo. Dit maakt Louis Poulsen tot een van de belangrijkste hedendaagse leveranciers wereldwijd. De hanglampen van Louis Poulsen zijn hier een goed voorbeeld van.

Sfeervolle Patera hanglampen van Louis Poulsen

De Deense ontwerper van deze collectie zegt dat hij door de donkere Deense winters waar hij mee is opgegroeid een voorkeur heeft ontwikkeld voor wam licht, zoals kaarsen of een haardvuur. Daarom vindt hij het belangrijk dat naast het feit dat de lamp zelf mooi is, hij vooral de ruimte waarin hij schijnt mooi maakt en de mensen een comfortabel gevoel geeft. Het gaat dus om sfeer creëren. Dat de lamp bijdraagt aan een prettige ervaring voor de mensen die gebruikmaken van de ruimte. Dit kan in kleine details zitten. Zo zit de Patera hanglamp small wit op zo’n manier in elkaar dat je nooit recht in de lichtbron zal kijken. Met deze lampen heb je dus nooit flikkerende sterretjes in je gezichtsveld, maar enkel warm licht om bij te ontspannen.

Louis Poulsen Patera bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij alle lampen uit de Louis Poulsen Patera collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.