Actie: -20% op alles van Louis Poulsen

Je ontvangt nu 20% korting op alle producten van Louis Poulsen. De actie geldt t/m 28 november.

Sorteren op

1-36 van 68 producten

Louis Poulsen: van wijnimporteur tot meesterverlichter

Het verhaal van designmerk Louis Poulsen begint al in 1874. In dat jaar begon Ludvig R. Poulsen een bedrijfje dat wijn importeerde. Helaas niet met veel succes, want het bedrijf stopte na vier jaar. Voor zijn tweede ondernemingspoging, een gereedschapswinkel, huurde Ludvig R. Poulsen zijn neefje Louis in. Hij werd later de naamgever van het verlichtingsmerk dat in 1924 van de grond kwam dankzij een samenwerking met ontwerper Poul Henningsen. Hij ontwierp de allereerste en inmiddels wereldberoemde PH-lamp, en daarmee was de eerste Louis Poulsen hanglamp een feit. Vanaf dat moment is het merk Louis Poulsen niet meer weg te denken uit de wereld van designverlichting. Het merk staat voor comfort, functie en ambiance, kenmerken die je bijvoorbeeld terugziet in de Louis Poulsen Cirque hanglamp.

Schijven en schalen

Als je een lamp ziet die uit verschillende schijven is opgebouwd, is de kans groot dat het een Louis Poulsen hanglamp is. Zo is de Doo-Wop hanglamp opgebouwd uit twee grote schalen uit getrokken aluminium of messing. En dan is er natuurlijk de wereldberoemde PH 5 hanglamp: deze Louis Poulsen hanglamp is een klassiek ontwerp uit de jaren 50 dat opgebouwd is uit gebogen aluminium schalen. In Denemarken heeft maar liefst 1 op de 2 huishoudens een PH-lamp. Dat wordt nog lastig kiezen! Ga jij voor de PH5 of de PH 50?

Louis Poulsen hanglamp aan een draadje

Denemarken en Japan liggen een halve wereld uit elkaar, maar hebben toch (minstens) één ding gemeen: een liefde voor mooie vormgeving. Het kon dus ook niet anders dan dat Louis Poulsen de samenwerking aanging met de Japanse ontwerper Shoichi Uchiyama. Dat Oost en West het beste in elkaar naar boven halen blijkt wel uit de Enigma 425 hanglamp, die bestaat uit vier ronde lichtschermen die een prettig en niet verblindend licht verspreiden. Ook de grotere variant van deze Louis Poulsen hanglamp, de Enigma 545 hanglamp, doet het goed boven de eettafel omdat de lamp schitteringsvrij is. Zo kun je in alle comfort genieten van deze prachtige Louis Poulsen hanglamp.

Louis Poulsen hanglamp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elke Louis Poulsen hanglamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Louis Poulsen hanglamp collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Louis Poulsen hanglamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Louis Poulsen