Skagerak

Het Deense familiebedrijf Skagerak is in 1976 opgericht in de havenstad Aalborg en maakt sindsdien producten voor binnen en buiten. In onze selectie producten focussen we ons op de buitenproducten voor je tuin, terras of balkon en dan in het bijzonder de teakhouten tuinmeubelen. Van tuintafels tot tuinbanken: de meubels van Skagerak hebben een landelijk tintje, gaan door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen jarenlang mee en staan voor goed vakmanschap. Door het stijlvolle karakter van deze duurzame en natuurlijke producten maak je met gemak een statement in je favoriete buitenruimte. Goed om te weten: het hout dat Skagerak gebruikt voor de buitenproducten wordt uiteraard op een ecologische en verantwoorde wijze verwerkt. Heb je al een idee welke robuuste, toch strak vormgegeven en praktische meubels jouw tuin, terras of balkon mogen verrijken?

Flinders is dealer van

Sorteren op

1-36 van 101 producten

Het verhaal achter Skagerak

Eigenaren Jesper en Vibeke Panduro maakten hun dromen voor het maken van duurzaam design waar door het Deense merk Skagerak op te richten. Uiteraard eisen zowel uitermate goed vakmanschap als Scandinavisch design de hoofdrol op in alle producten die ze hebben gemaakt en nog steeds toevoegen. De naam zet je vast aan het denken en daarom leggen we je uit waar deze vandaan komt. Het meest noordelijke punt van Denemarken heeft een zeestraat met de naam Skagerrak die ze verbindt met hun Zweedse en Noorse buren. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Noordelijke deel. En dat speelt eigenlijk direct in op wat dit merk wil uitstralen. Zowel de visie van dit merk als de zeestraat veranderen niet, maar zijn toch altijd in beweging. Dat laat ook zien dat ze volgens een traditionele wijze hun producten maken, maar wel continu blijven experimenteren om op de hoogte te blijven van de nieuwste mogelijkheden. Door hun jarenlange ervaring weten ze wat wel en niet werkt en bepalen ze in hoeverre ze met state-of-the-art ideeën in zee gaan.

Veelbelovende tuinmeubelen van Skagerak

De meubels uit zowel de Skagen serie als de Drachmann serie sieren zich door hun landelijke design, oersterke kwaliteit en de mogelijkheden die je hierbinnen hebt om tot een complete set voor buiten te komen. De Drachmann serie is in 1982 gelanceerd met de allereerste bank die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt verkocht. De mix van Scandinavische nostalgie en moderne eenvoud maakt hem namelijk tot een gewild exemplaar. De inspiratie voor deze bank werd gehaald uit de tuin van de Deense dichter en schilder Holger Drachmann wat ook direct verklaart waar de naam van deze collectie vandaan komt. En dan een andere populaire serie: Skagen verwijst naar het noordelijke topje van Denemarken en de sfeer die het aan het einde van de negentiende eeuw uitstraalde. Deze meubels hebben een iconisch karakter, stralen elegantie uit en zijn duurzaam.

Skagerak bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Skagerak. Dat betekent dat wij alle producten van Skagerak kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Skagerak. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt. Wij verzenden bovendien gratis in de Benelux.

Naar boven