Flos Casting

Waarom deze lampencollectie van Flos ‘Casting’ is genoemd? Ten eerste slaat dat natuurlijk op het materiaal waaruit deze armaturen zijn vervaardigd: gegoten (van het Engelse: casted) aluminium. Maar misschien zou je ook kunnen zeggen dat deze buitenlampen perfect zijn ‘gecast’ om landschap en architectuur met elkaar te doen versmelten. In ieder geval heb je aan een armatuur uit deze collectie een goede wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle en toch strakke lamp voor in de tuin. De ontwerper van deze collectie is Vincent van Duysen. Zijn ontwerpen vind je inmiddels over de hele wereld. Van Los Angeles tot Hong Kong en van Beiroet tot Parijs. Ben je al nieuwsgierig naar de verschillende ontwerpen uit de Flos Casting collectie? Bekijk dan het complete aanbod. 

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-25 van 25 producten Sorteren op 1-25 van 25 producten Terug naar boven

Vincent van Duysen voor Flos

Het is de specialiteit van architect en interieurdesigner Vincent van Duysen om interieur en architectuur met elkaar te doen versmelten. Dit gegeven zoekt hij daarom ook telkens weer op in zijn ontwerpen. Zijn ontwerpen worden daarnaast altijd gekenmerkt door een perfect samenspel tussen materiaalkeuze en functionaliteit. Zelfs de superbekende interieurontwerpster Ilse Crawford is een fan; zij zegt over het werk van Van Duysen: ‘Light and shade. The flow seems effortless… By the end you are not just impressed by the beauty of the spaces but by the memory of the details and the feeling of the materials and it is the latter that stays with you. Vincent Van Duysen is that rare architect who can combine a modern language of form with an intuitive feel for materials.’ Uiteraard wilde het Italiaanse familiebedrijf Flos daarom graag dat hij een collectie voor hen zou ontwerpen, en the rest is history… Lees hier tips voor het maken van een verlichtingsplan voor in de tuin.

Een eerbetoon: de Flos Casting serie

Een van de meest bijzondere lampen uit deze collectie is de Flos Casting Concrete buitenlamp LED. Het design van deze buitenlamp is geïnspireerd op de lamp die de wereldberoemde architect Le Corbusier heeft ontworpen voor de stad Chandigarh. Het was echt liefde op het eerste gezicht voor ontwerper Vincent van Duysen met dat design. Daarom ontwierp hij de Casting Concrete als een eerbetoon aan zijn grote voorbeeld. Maar wel in een nieuw jasje: de archetypische geometrische vormen van beton worden verlicht door een LED lamp van de allerhoogste kwaliteit. Architectuur en landschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden volgens Van Duysen. De Casting C 100x200 buitenlamp LED van Flos is daarom speciaal ontworpen om echt onderdeel van het landschap te zijn waarin hij wordt geplaatst. Of misschien wel om er helemaal mee te versmelten.

Flos Casting bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Flos. Dat betekent dat wij alle producten uit de Flos Casting serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.