In Vitro van Flos: een creatie van Philippe Starck

Philippe Starck, de ontwerper van deze serie, kwam op het miraculeuze idee om verlichting zoals het al jaren bestaat eens onder de loep te nemen. Altijd wordt de lichtbron omhuld door een glazen bol, maar bij de In Vitro serie gaat dit net even anders. Bij de In Vitro lampen van Flos is er enkel een glazen omhulsel te zien waarbinnen het licht vrij spel heeft. Er is dus geen lichtbron zichtbaar, maar puur en alleen het licht zelf. Prachtig! Hierdoor ontstaat er een ongedwongen lichtval die prachtig gelijkmatig wordt verdeeld over jouw tuin. Want inderdaad, de In Vitro lampen van Flos zijn gemaakt van aluminium en metaal en dus uitermate geschikt voor buitengebruik.

Glazen constructie van Flos In Vitro lampen

Naast de vernieuwende technologie die in de In Vitro serie van Flos terugkomt, blinkt de serie ook uit in design. Dat is uiteraard ook het werk van Philippe Starck. Een van de meest in het oog springende eigenschappen van de In Vitro serie is het gebruik van glas. Hierdoor krijgen de lampen niet alleen een luchtige uitstraling, maar het maakt ze ook eleganter. De langwerpige vorm van het glazen omhulsel draagt bovendien bij aan de manier van verlichten. Het licht uit een In Vitro lamp van Flos lijkt haast vanuit het niets te ontstaan. Voor welke lamp ga jij? De collectie bestaat uit verschillende modellen zoals de In Vitro wandlamp LED outdoor, de In Vitro 3 sokkellamp LED outdoor en de prachtige In Vitro hanglamp LED outdoor.

Flos In Vitro bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Flos. Dat betekent dat wij elke lamp uit de Flos In Vitro collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Wij staan graag voor je klaar. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Flos
Filters
Productsoort
Kleur
Fitting
Geschikt voor
Ontwerper
Bediening
Kleurtemperatuur
Hoogte verstelbaar
Op voorraad
Dimbaar
Prijs
Lichtrichting
Wattage
Lichtbron meegeleverd
Waterdichtheid
?
- Zone 1: een straal van 60 cm rondom bad of douche. De voorschriften voor een lamp in deze badkamerzone zijn streng. De minimale benodigde IP-waarde is 45. - Zone 2: een straal van 120 cm rondom bad of douche. Denk hierbij aan direct boven de douchecabine, rond de wastafel en rondom het bad. De minimale benodigde IP-waarde is 44. - Zone 3: alles wat buiten zone 1 en zone 2 valt. De lampen die je op deze plek ophangt, moeten minimaal een IP-waarde van 21 hebben. Alle IP-waarden van 20 of lager zijn niet geschikt voor de badkamer.
Bevestiging