Design van Piero Lissoni

De lampen uit de Flos Climber serie zijn ontworpen door Piero Lissoni. Deze meneer heeft al heel wat successen geboekt en bekendheid opgedaan in de afgelopen jaren. Zo heeft hij naast Flos al voor enkele mooie merken mogen werken: Alessi, Living Divani, Kartell, Glas Italia en Knoll. Naast ontwerper vervult hij zijn rol ook als architect en artdirector en heeft hij al meerdere internationale designprijzen ontvangen voor hetgeen hij heeft gemaakt. We hebben het dan over de Good Design Award, de Red Dot Award en de ADI Compasso d’Oro. Het werk van de Italiaanse Lissoni is wereldwijd erg bekend en valt goed in de smaak. De renovatie van het Conservatorium Hotel in Amsterdam is daar een mooi voorbeeld van.

De Flos Climber serie: up/down en 2700K of 3000K?

Deze geheimtaal heeft een betekenis: er zijn namelijk verschillende uitvoeringen van deze prachtige buitenlampen van Flos te verkrijgen. De modellen met alleen de aanduiding ‘down’ in hun naam schijnen hun licht naar beneden, de armaturen die ‘up down’ in hun naam hebben werpen hun lichtbundels zowel naar boven als naar beneden. Daarnaast is de ingebouwde top notch LED verlichting in verschillende lichttemperaturen beschikbaar: je kunt kiezen tussen 2700 Kelvin of 3000 Kelvin. Neem je de Climber 87 Down buitenlamp LED 3000K, dan heb je dus een lamp die zijn helder witte licht naar beneden schijnt. Ga je voor de Climber 87 Up Down buitenlamp LED 2700K, dan heb je een lamp die een warm witte lichtbundel zowel naar boven als naar beneden uitstraalt. Aan jou de keuze.

Flos Climber bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Flos. Dat betekent dat wij alle producten uit de Flos Climber serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Flos
Filters
Productsoort
Kleur
Ontwerper
Fitting
Geschikt voor
Bediening
Kleurtemperatuur
Hoogte verstelbaar
Op voorraad
Woonstijl
Dimbaar
Prijs
Lichtrichting
Wattage
Lichtbron meegeleverd
Waterdichtheid
?
- Zone 1: een straal van 60 cm rondom bad of douche. De voorschriften voor een lamp in deze badkamerzone zijn streng. De minimale benodigde IP-waarde is 45. - Zone 2: een straal van 120 cm rondom bad of douche. Denk hierbij aan direct boven de douchecabine, rond de wastafel en rondom het bad. De minimale benodigde IP-waarde is 44. - Zone 3: alles wat buiten zone 1 en zone 2 valt. De lampen die je op deze plek ophangt, moeten minimaal een IP-waarde van 21 hebben. Alle IP-waarden van 20 of lager zijn niet geschikt voor de badkamer.