Foscarini Gem

Als je het niet weet zie je het niet, maar de Foscarini Gem serie heeft zijn uiterlijk te danken aan muziek. Of eigenlijk de geluidsgolven van muziek. Het patroon van het geblazen glas van de bollen is namelijk het resultaat van een onderzoek met verschillende muziekinstrumenten. Het Italiaanse ontwerpersduo Ludovica en Roberto Palomba sloot in hun werkplaats een microfoon aan op een speaker. Op deze speaker schroefde ze een plaat waar ze een laag melk op goten en vervolgens begonnen ze verschillende instrumenten te bespelen in de microfoon. De vloeibare melk trilde mee op het geluid uit de speaker waardoor allerlei interessante patronen ontstonden. Precies deze patronen vind je terug in bijvoorbeeld de Gem hanglamp LED dimbaar.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Decoratief Foscarini

Foscarini vindt zijn oorsprong in 1981 in Venetië. Dit Italiaanse merk bedenkt, ontwikkelt en produceert decoratieve lampen. Of het nu dag of nacht is, of de lamp nu aan of uit staat, het is belangrijk dat de ontwerpen op elk moment verleiden, verassen en inspireren. De lamp moet de ruimte veranderen, schoonheid brengen en het gevoel aanspreken. Om dit te bereiken, vinden ze het bij Foscarini erg belangrijk dat er veel vrijheid is in het ontwerpproces. Ze gaan niet voor de eerste de beste oplossing, maar nemen de tijd voor onderzoek. Al sinds 1985 werken ze samen met externe ontwerpers wat een mooie collectie heeft opgeleverd met echte klassiekers van hoge kwaliteit.

Foscarini Gem met Ludovica en Roberto Palomba

Het Italiaanse duo Ludovica + Roberto Palomba begon in 1994 een eigen studio in Milaan. Ze werken in verschillende disciplines zoals architectuur, productontwerp en interieurontwerp. Voor Foscarini hebben ze al vijf verschillende verlichtingscollecties ontworpen, zoals Rituals, Gregg en Tartan, die allemaal ook in het assortiment van Flinders te vinden zijn. Ze hebben daarbij gebruiktgemaakt van de verschillende mogelijkheden van geblazen glas. Zo ook bij de Gem serie. Het reliëf van het glas in combinatie met het zachte licht maakt de lamp warm en persoonlijk. En vooral dit persoonlijke effect is iets waar het duo altijd naar op zoek is. Bij de Gem tafellamp wit hebben ze ook nog een goudkleurig onderstel toegevoegd wat de lamp van extra elegantie voorziet.

Foscarini Gem bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Foscarini. Dat betekent dat wij alle producten uit de Foscarini Gem collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.