Actie: -15% op alles van Foscarini

Je ontvangt nu 15% korting op alle producten van Foscarini. De actie geldt t/m 30 november.

Foscarini en Marc Sadler

Het Italiaanse Foscarini is opgericht in 1981 op het eiland Murano, bij Venetië. Al vanaf het jaar 1983 richt het merk zich op het maken van design lampen. Het designmerk groeit vanaf het begin gestaag: al in 1985, vier jaar na de oprichting van Foscarini, begint het merk samen te werken met designers van buitenaf. Bijna 40 jaar later doet Foscarini dit nog steeds. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met Marc Sadler, die de Mite serie heeft ontworpen. Sadler doet voor hij een lamp ontwerpt veel research naar materialen en technieken. Dit is terug te zien in zijn ontwerpen voor Foscarini. Naast de Mite serie heeft Sadler ook de Tress en de Twiggy lampen ontworpen. In zijn carrière heeft Sadler tot nu toe al vier keer de ADI Compasso d’Oro award gewonnen.

Een Foscarini Mite vloerlamp

De ontwerpen van Sadler zijn vaak innovatief en experimenteel. In de Foscarini Mite lampen komt dit naar voren in het materiaalgebruik. Kijk bijvoorbeeld naar de Foscarini Mite vloerlamp of de Foscarini Mite Anniversario vloerlamp LED. De buitenkant van de lampen bestaat uit een mix van glasvezel en het materiaal Kevlar, dat een soort draad is. Het materiaal is zowel het frame als de decoratie van de lamp. Op deze manier is de binnenkant van de lamp dus ook meteen de decoratie. Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook behoorlijk innovatief dus, de Mite lampen. De Foscarini Mite vloerlamp is groots en straalt als geen ander. Deze design lampen zijn een echte sfeermaker in huis.

Foscarini Mite bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Foscarini. Dat betekent dat wij elk product uit de Foscarini Mite serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Foscarini Allegro collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Foscarini Mite serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.