HAY design

HAY is één van de meest verkochte merken bij Flinders. Dit hippe designlabel is in 2002 opgericht door Rolf en Mette Hay. Zij staken diverse Deense ontwerpen uit de jaren 50 en 60 in een nieuw jasje en zetten zo Scandinavisch design weer helemaal op de kaart. Een knap staaltje architectuur, het gebruik van duurzaam materiaal en een bescheiden prijskaartje zorgen ervoor dat HAY inmiddels is uitgegroeid tot een geliefd designlabel. De meest bekende collectie is ongetwijfeld de About A – serie. Ook de comfortabele HAY About a Lounge Chair reeks maakt hier onderdeel van uit. De ontwerpen van HAY worden gekenmerkt door kleuren als zwart, wit en pasteltinten in combinatie met natuurlijke materialen (hout, katoen). Strakke lijnen en het weglaten van overbodige details zorgen tot slot voor de minimalistische look die typerend is voor Scandinavisch design.

Trek je terug in de HAY About a Lounge Chair

Zoals gezegd is het grootste succes van HAY de About A -serie. Deze lijn begon met een ontwerp van Hee Welling voor een enkele stoel, die About a Chair heette, en inmiddels is de serie uitgegroeid tot een complete familie. De HAY About a Lounge Chair familie is ongetwijfeld de meest comfortabele serie. Met een licht gebogen rugleuning en met stof gevoerde kuip is de HAY About a Lounge Chair serie ideaal om in weg te kruipen op een regenachtige dag. Neem de HAY About A Lounge Chair High AAL93 stoel. Deze heeft een hoge rugleuning waar je je prima achter kunt verstoppen met een goed boek. Hetzelfde geldt voor de HAY About A Lounge Chair High /Soft AAL92 stoel, die nog een tikje minimalistischer is uitgevoerd. En wat dacht je van de About A Lounge Sofa AALS bank? Dit herkenbare bankje met een onderstel van gezeept, gelakt of zwart gebeitst eiken past perfect in de hal, slaapkamer of een kleine woonkamer.

Back to basic

Tot slot is er de About a Lounge Chair Low AAL83 stoel. Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudige variant van de HAY About a Lounge Chair, maar daarom niet minder mooi. Net als zijn familieleden is de AAL83 stoel minimalistisch vormgegeven maar toch uiterst comfortabel. Is dat geen sprookje? Bovendien is deze stoel verkrijgbaar in vier materiaalsoorten, waaronder de stoffen Steelcut Trio en Divina Meelange, en twee verschillende onderstellen. We zijn benieuwd of jij de voorkeur geeft aan met zeep behandeld eiken of zwart gebeitst essen voor de poten van deze HAY About a Lounge Chair stoel!

HAY About a Lounge Chair bij Flinders

Flinders is officieel dealer van HAY. Dat betekent dat wij elke HAY About a Lounge Chair kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke HAY About a Lounge Chair en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail contact. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een HAY About a Lounge Chair, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.