Naar boven

Artemide: Italiaanse schoonheid

Als je het over Italiaans design hebt, zal Artemide een van de eerste namen zijn die genoemd wordt. Het Milanese label ontwerpt sinds 1958 verlichting en is inmiddels uitgegroeid tot het meest gerenommeerde designverlichtingsmerk ter wereld. En dat is ook niet gek, als je kijkt naar de stijlvolle ontwerpen, de uitstekende kwaliteit en de diverse samenwerkingen met bekende designers. Waarschijnlijk heb je de lampen van Artemide al regelmatig ergens zien hangen. De brede collectie lampen, van vloer tot plafond, biedt namelijk voor ieder verlichtingsvraagstuk een oplossing. Zowel thuis als op kantoor en in de publieke ruimte doet Artemide het geweldig. En dat wordt met de Artemide IN-El serie maar weer bewezen. Met de Artemide IN-El serie is een nieuwe serie lampen toegevoegd, waar we zonder twijfel nog vaak van gaan horen. Neem nou de Artemide Fukurou Terra vloerlamp LED met zijn prachtige puntige vormen. Een feest om naar te kijken!

Stijlvolle creaties van modeontwerper Issey Miyake

De lampen van Artemide IN-El serie zijn ontworpen door Issey Miyake. Deze Japanse modeontwerper studeerde af in grafisch ontwerpen aan de Tama Art University in Tokio, waarna hij onder andere voor het modehuis Givency aan de slag is gegaan. De bekende Japanse ontwerper is inmiddels een feit in modeland, maar door Artemide werd deze ontwerper ingeschakeld voor het ontwerpen van de Artemide IN-El serie. Uit de mooie ontwerpen van de Artemide IN-El serie blijkt in ieder geval dat hij stijl heeft, of het nou om mode gaat of om interieur. Miyake deed dit niet alleen, maar werkte hiervoor samen met een technisch ingenieur en een stofingenieur. De samenwerking van creativiteit en technisch inzicht resulteerde in de prachtige lampen van de Artemide IN-El serie, zoals de Artemide Mendori Mini tafellamp LED, de Artemide Wuni hanglamp LED en de Artemide Hakofugu Micro tafellamp LED.

De Artemide IN-El serie: een samenspel van licht en schaduw

De lampen van de Artemide IN-El serie worden stuk voor stuk gemaakt uit één stuk gerecycled stof. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook nog eens geen gebruik gemaakt van een intern frame. De lampen van de Artemide IN-El serie worden in platte staat geleverd waarna deze uitgevouwen worden in een bepaalde puntige creatie. Door de vormen, die gebaseerd zijn op zowel 2D als 3D inzichten, worden schaduw en licht op harmonieuze wijze met elke afgewisseld. Zet dus de Minomushi Terra vloerlamp LED aan en je kunt een bijzonder schouwspel van licht en schaduw verwachten. Een echte toevoeging aan je interieur dus, zo’n lamp van de Artemide IN-El serie.

Artemide IN-El bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij elke lamp van de Artemide IN-El serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van de Artemide IN-El serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een lamp van de Artemide IN-El serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.