Naar boven

Geschiedenis Artemide

Het Italiaanse Artemide heeft al vele designklassiekers op haar naam staan. Artemide is in 1960 opgericht door Ernesto Gismondi in Milaan. De iconische lampen van Artemide kun je tegenwoordig in de inrichting van veel kantoren en huizen over de hele wereld terugzien. “One cannot live on only light bulbs, one lives on innovations” is een uitspraak van Ernesto Gismondi. De Artemide Yanzi collectie is hier een mooi voorbeeld van. Deze lampen zijn veel meer dan alleen verlichting, want de designs zijn een dynamische interactie van ervaring, detail, materiaal, vorm en licht.

Artemide Yanzi serie en de zwaluw

De Yanzi collectie van Artemide is vernoemd naar het centrale element van de lampen: de zwaluw. In elke lamp zijn een of meer sierlijke zwaluwen met een messing lichaam en een lichtgevende bol als kop verwerkt. Op de Yanzi vloerlamp LED van Artemide zie je twee zwaluwen die tjilpen terwijl ze rusten op het minimalistische zwarte frame van de lamp. In de Yanzi 2 hanglamp LED van Artemide zie je de iconische zwaluw ook terug, maar dit keer in een elegante kooi. De Yanzi lampen beelden rustgevende scenes uit die je dagelijks in het straatbeeld van Shanghai tegenkomt.

Een mix van traditie en innovatie

De Yanzi collectie van Artemide past zich niet aan, aan stereotype formules. Zoals goed te zien is in de Yanzi 1 hanglamp LED van Artemide is de collectie een mix van traditie en innovatie. Yanzi is een lichtgewicht compositie van grafische tekens. Een minimalistisch frame van staal vormt de basis van de lampen. Door zijn elegante lijnen en minimalistische vormen brengt Yanzi een eerbetoon aan zowel het stedelijke als het natuurlijke terwijl het een gevoel van speelsheid in het ontwerp injecteert.

Artemide Yanzi bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij alle producten uit de Artemide Yanzi collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.