Artemide Pirce

De Artemide Pirce lampen zijn in 2008 ontworpen, maar het is nu al duidelijk dat het hier om een nieuwe klassieker gaat. Ontwerper Giuseppe Maurizio Scutellà tekende een aluminium schijf, en sneed daar rondjes in. Inspiratie deed hij op tijdens het schillen van een appel. Het resultaat: de Artemide Pirce, waarbij de lagen naar beneden tuimelen. Een aluminium schijf uit één stuk, waar met een laser in is gesneden. De inspiratiebron, een fragiele appelschil, is nog heel herkenbaar in de uiteindelijke lamp. Maar geen zorgen, de Artemide Pirce blijft stevig hangen en vergaat niet.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-18 van 18 producten Sorteren op 1-18 van 18 producten Terug naar boven

Artemide: een Italiaans stijlicoon

Als je het over Italiaans design hebt, zal Artemide een van de eerste namen zijn die genoemd wordt. Het Milanese label ontwerpt sinds 1958 verlichting en is inmiddels uitgegroeid tot het meest gerenommeerde designverlichtingsmerk ter wereld. En dat is ook niet gek, als je kijkt naar de stijlvolle ontwerpen, uitstekende kwaliteit en de diverse samenwerkingen met bekende designers. Waarschijnlijk heb je de lampen van Artemide al regelmatig ergens zien hangen. De brede collectie lampen, van vloer tot plafond, biedt namelijk voor ieder verlichtingsvraagstuk een oplossing. Zowel thuis als op kantoor en in de publieke ruimte doet Artemide het geweldig. Met de Artemide Pirce is een nieuwe klassieker aan de familie toegevoegd, die we ongetwijfeld nog veel zullen tegenkomen.

De stijlvolle schil van Artemide Pirce

We kunnen er lang omheen draaien, maar de stijl en elegantie straalt letterlijk van de Artemide Pirce af. In de onderste laag zit de lichtbron verstopt, die een subtiel licht naar boven schijnt. Dit licht wordt door het aluminium van de lamp weerkaatst. En dat zorgt voor een mooie lichtval op de Artemide Pirce zelf, maar ook voor een onalledaags patroon op het plafond. De eerste lamp uit deze serie is de Artemide Pirce hanglamp retrofit, die alles heeft wat de Artemide Pirce serie zo bijzonder maakt. Door de behoorlijke afmetingen, bijna 1m², past deze lamp alleen niet in ieder huis. Voor wie niet de ruimte heeft, maar wel de wens, zijn kleinere maten beschikbaar. Zoals de Artemide Pirce Micro hanglamp LED, dankzij de LED-lamp is deze nog energiezuinig ook. Liever geen hanglamp? Kijk dan een naar de Artemide Pirce Mini plafondlamp retrofit. Wel de stijl, maar niet de hoogte. Er is altijd wel een Artemide Pirce die bij jou past.

Een veelzijdige Artemide Pirce

Je zou denken dat met een specifiek ontwerp als dat van de Artemide Pirce, variatie moeilijk is. Gelukkig klopt dit niet, en zijn er veel en veelzijdige lampen deze lijn. Naast verschillende kleuren kan je ook kiezen tussen halogeen en LED. Zo is de Artemide Pirce hanglamp LED een energiezuinige uitvoering van het standaard model. Soms kan LED een koud licht geven, maar dat is bij Artemide Pirce niet het geval. LED laat juist de hele lamp mooi gelijkmatig oplichten. Dezelfde zuinigheid en dezelfde kleuren, maar net iets andere afmetingen krijg je bij de Artemide Pirce Mini hanglamp LED. Behalve aan het plafond kan je ook je muur blij maken met dit ontwerp. De Artemide Pirce wandlamp retrofit hangt als een schelp aan de muur, waar een mysterieus licht uit komt. Ook deze lamp is in een kleinere en energiezuinige variant verkrijgbaar: de Artemide Pirce Micro wandlamp LED. Afmetingen, energie, kleur, elke Artemide Pirce heeft een eigen karakter.

Artemide Pirce bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij elke Artemide Pirce kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Artemide Pirce en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Artemide Pirce, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast Pirce heeft Artemide prachtige lampen in de series Tolomeo en Nur.