Artemide Mercury

De Artemide Mercury lampen zijn een feest om naar te kijken. Door het glimmende aluminium waar de lamp van gemaakt is wordt het licht mooi weerkaatst. De lampen spreken tot je verbeelding vanwege de bijzondere vormgeving en pakkende naam. De één ziet in de zwevende kiezels een verwijzing naar het heelal en de planeet Mercurius. De ander ziet er druppels kwik in, oftewel Mercury in het Engels. Wat je er ook in ziet, deze lamp is hoe dan ook een blikvanger in je interieur. De Mercury hanglamp LED is bijvoorbeeld echt een statement boven je eettafel. Zit je tijdens een etentje verlegen om gespreksstof? Kijk even omhoog en de inspiratie stroomt bij je binnen!

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-9 van 9 producten Sorteren op 1-9 van 9 producten Terug naar boven

Artemide design

Sinds het Italiaanse merk Artemide in 1960 werd opgericht staat het al stevig op de kaart van de designwereld. Toen ze in 1987 hun Tolomeo lamp introduceerden, die inmiddels een ware designklassieker is, werden ze echt een gevestigde naam. In 2008 brachten ze de Artemide Mercury lamp op de markt. Dit innovatieve ontwerp van designer Ross Lovegrove won direct een prestigieuze Red Dot Design Award, en is dus zeker niet de minste. Dat Artemide een expert is op het gebied van verlichting blijkt wel uit de vele prijzen die het bedrijf voor zijn producten in de wacht heeft gesleept. Met een lamp van Artemide haal je dus gegarandeerd een sterk staaltje design in huis.

Artemide Mercury lampen

Het universum samengevat in één lamp. Dat is wat de Artemide Mercury plafondlamp LED is. Ook als ode aan één van de elementen doet het ontwerp zijn naam eer aan. In de glimmende kiezels zie je duidelijk een verwijzing naar druppels kwik. Maar wees niet bang, in de Artemide Mercury lampen is geen spatje giftig kwikzilver te vinden. De ‘bubbels’ zijn gemaakt van gegoten aluminium en de reflector is van roestvrij staal. Met een diameter van maar liefst 110 centimeter is deze lamp het beste op zijn plaats in een ruimte van flink formaat. En zeg nou zelf, zo’n buitenaardse lamp moet je toch ook niet wegstoppen in de meterkast?

Klein maar fijn

De Artemide Mercury lampen zijn gemaakt voor een groots gebaar. Maar dat betekent niet dat de lamp zelf ook groot moet zijn. Soms kun je juist met een kleiner object een statement maken. Zo ook met de Artemide Mercury Mini plafondlamp LED. Met een diameter van 70 centimeter is deze Artemide Mercury lamp nog steeds geen kleintje te noemen. Het formaat is wel wat handzamer dan van zijn grote broers. Ook de Artemide Mercury Mini hanglamp LED heeft een bescheidener diameter, maar heeft wel een maximale ophanghoogte van 200 centimeter waardoor hij goed tot zijn recht komt in hoge ruimtes. Ben jij klaar om met minimale inspanning een maximaal effect te bewerkstelligen? Dan zijn de Artemide Mercury lampen wat voor jou.

Artemide Mercury bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide Mercury lampen. Dat betekent dat wij elke Artemide Mercury lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Artemide Mercury serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Artemide Mercury collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.