Vitra Eames

Charles en Ray Eames hebben een enorme invloed gehad op de design en architectuurontwikkelingen in de 20ste eeuw. Het stel is bijzonder productief geweest met hun ontwerpen voor huizen, meubels, maar ook tentoonstellingen, films, boeken en prenten. Het duo speelde een prominente rol in de modernisering van de Verenigde Staten in de jaren na de oorlog. Gedurende hun hele loopbaan probeerden zij een relatief eenvoudige vraag te beantwoorden: hoe kun je het beste voldoen aan de menselijke basisbehoefte aan leefruimte en comfort. En daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd. Design klassiekers als de Lounge chair, Aluminium chair en Plastic chair hebben allemaal een bovenmatig goed zitcomfort. Ook de salontafels van het duo Eames zijn een lust voor het oog. Bekend zijn de LTR salontafel en de ETR tafel. Tot slot heeft het duo prachtige kunstobjecten op haar naam staan, waarvan de Eames house bird wel de meest bekende is. Vitra & Eames; een top combinatie!

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 147 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 147 producten Terug naar boven

Eames: grondleggers van modern design

Charles & Ray Eames zagen de wereld als een grote speeltuin. Ze hadden de tijdgeest mee: door de opkomende consumptiemaatschappij en de snelgroeiende industrialisatie was er opeens veel meer mogelijk. Daar speelde het duo met zijn intelligente en vernieuwende ontwerpen optimaal op in.

De beroemde Vitra Eames Lounge Chair met Ottoman komt je ongetwijfeld bekend voor. De comfortabele stoel is hét icoon geworden van modern meubeldesign. Charles & Ray Eames introduceerden hem in 1956. Het ontwerp was voor die tijd revolutionair. Vijftig jaar later heeft de Lounge Chair nog steeds een moderne uitstraling. De Eames Lounge Chair en de Ottoman zijn een van de beroemdste ontwerpen van het echtpaar Charles en Ray Eames. Oorspronkelijk waren de stoel en ottoman cadeaus voor een vriend van het echtpaar, Billy Wilder, de regisseur van Some Like it Hot en Sunset Blvd. De rest bleek geschiedenis. En ook vandaag en morgen zitten de Eames lounge Chair en Ottoman van Vitra nog net zo lekker als toen. De stoel en de voetenbank zijn bekleed met hoogwaardig leder en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Vitra Eames Plastic chairs

De meest bekende stoelen van alle designstoelen zijn ongetwijfeld de Eames Plastic Chairs. Je kunt geen interieurmagazine openslaan op er staat er wel één in. In Europa worden de Eames Plastic Chairs geproduceerd door Vitra. De Plastic Chairs stammen uit 1950, toen de industrialisatie in volle gang was in de Verenigde Staten. Alles moest sneller, goedkoper en op grotere schaal geproduceerd worden. Het Museum for Modern Art organiseerde in die jaren de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design'. Het duo Eames deed mee met de Eames Plastic Chairs, die al snel in productie genomen werden. De Eames Plastic Chairs zijn de eerste stoelen ter wereld die in grote oplage industrieel geproduceerd konden worden.

Charles Eames sprak ooit de beroemde woorden: 'Een designer is als een goede, bedachtzame gastheer, die inspeelt op de behoeften van zijn gasten'. Met de Plastic Chairs hebben Charles & Ray Eames een universeel antwoord gecreëerd op wat we willen van een stoel: een simpele, stijlvolle vorm die altijd en overal past. De stoelen hebben een organisch gevormde zitschaal, bestaand uit één geheel, en een houten of metalen onderstel. De variaties hierop lijken echter eindeloos, en daarom is passen de stoelen haast in ieder interieur.

Eames stoelen

Flinders is officieel dealer van Vitra en dus vind je bij ons alle authentieke Eames stoelen. Alle varianten hebben we handig voor je op een rijtje gezet op deze pagina's:

Wij van Flinders zijn enorm fan van deze Eames stoelen. Hopelijk raak jij door bovenstaande pagina's ook geïnspireerd door deze prachtige stoelen.

Charles & Ray Eames: partners en echtgenoten

De samenwerking tussen architect Charles en kunstenares Ray ging gepaard met een hoop onderzoek en experimenteren. Naast werkpartners waren ze ook getrouwd. Het duo was dan ook perfect op elkaar ingespeeld. De voor die tijd gangbare stijl, materiaalkeuze en productiewijze namen Charles & Ray Eames niet als uitgangspunt. Hun grensverleggende werk balanceerde op het snijvlak van kunst en techniek, design en architectuur, proces en product en stijl en functie.

‘Details zijn geen details,’ verkondigde Charles Eames hierover. ‘Ze máken het product.’ Hun speelse en functionele benadering van meubels ontwerpen heeft geleid tot een geheel nieuwe stroming in design. Prachtige eenvoud, die begon met de Eames Plastic Chairs en ook terug te zien is in de wereldberoemde Eames Lounge Chair. Het duo wordt beschouwd als de grondlegger van modern design. Hun prachtige collectie veelzijdige designiconen, zal waarschijnlijk altijd als 'modern design' beschouwd blijven worden.

Vitra Eames collectie: scherpe prijzen & snel geleverd

Flinders is official dealer van alle Eames stoelen en accessoires van Vitra. Wij hebben veel op voorraad en kunnen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden! Ben je op zoek naar een specifiek Eames item en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice 03 80 83 705 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar.