Vitra Panton

De Vitra Panton serie is een hele bijzondere. Hoewel deze collectie zijn oorsprong kent in de jaren 60, zijn de fauteuils uit de Vitra Panton serie nog steeds immens populair. Hieruit mogen we wel concluderen dat ontwerper Verner Panton een reeks designklassiekers heeft ontworpen. Typerend voor de collectie is natuurlijk de gelijknamige Panton Chair Classic, het originele ontwerp van de heer Panton. Deze stoel was zijn tijd ver vooruit dankzij de kunststof zitschaal van hardschuim, gemaakt uit één stuk. Tel daar de afwerking met een glanzend rode, zwarte of witte lak bij op en je kunt je voorstellen waarom deze stoel uit de Vitra Panton collectie is uitgegroeid tot designklassieker. Maar er is meer! In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, bestaat de Vitra Panton serie niet alleen uit deze stoel. Kijk maar mee.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-5 van 5 producten Sorteren op 1-5 van 5 producten Terug naar boven

Vitra, wie kent het niet?

Vitra is een uniek design label dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Al sinds de jaren vijftig brengt het bedrijf prachtige design meubels, verlichting en woonaccessoires op de markt. Vitra heeft productievestigingen over de hele wereld, waaronder in Duitsland, de Verenigde Staten en China. De producten van dit befaamde designmerk staan bekend hun duurzaamheid en uniciteit. Je zou verbaasd zijn als je ontdekt hoeveel Vitra ontwerpen je al eens onder ogen hebt gehad! De producten van Vitra zijn bovendien ijzersterk en gaan al gauw een leven mee. Je vindt ze daarom zowel in particuliere woningen als op kantoren en in openbare instellingen. Design klassiekers kent Vitra meer dan genoeg. Wat dacht je van de Vitra Panton Heart Cone stoel? Dit is het ideale huwelijkscadeau voor je pasgetrouwde zus of gewoon, om in je eentje in weg te dromen.

Klassieke en moderne Vitra Panton Chair

Zoals gezegd heeft de Deense designer Verner Panton (1926 - 1998) een aantal prachtige items ontworpen voor de Vitra Panton collectie. Panton verwierf vooral in de jaren zestig enorme bekendheid met zijn extravagante vormen en het gebruik van felle kleuren, waar de klassieke Vitra Panton Chair een uitermate goed voorbeeld van is. Sinds 1999 is het eindelijk mogelijk om deze stoel op duurzame wijze te produceren van door en door gekleurde kunststof. Hiermee was de moderne Vitra Panton Chair stoel een feit. De karakteristieke vorm zorgt voor lichte flexibiliteit, waardoor het heel comfortabel zitten is. De stoel is gemaakt van polypropyleen zodoende niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook geschikt om buiten te gebruiken. Tot slot is de Vitra Panton Chair stoel verkrijgbaar in de kleuren geel, ijsgrijs, klassiek rood, oranje, wit en zwart. Wil je echt een bijzonder exemplaar? Kijk dan eens naar de limited edition Vitra Panton Chair Stoel Summer green.

Meer van Panton

Maar er is meer dan de Panton Chair! Heb je bijvoorbeeld wel eens van de Cone Table salontafel gehoord? Juist, deze is evengoed ontworpen door de heer Panton en heeft dezelfde kruisvoet van geborsteld staal als de gelijknamige Vitra Cone Chair stoel. Deze prachtige fauteuil uit de Vitra Panton collectie heeft een bijzondere kegelvorm en is volledig draaibaar. Zo kun jij gemakkelijk de kleintjes in de gaten houden, die aan de andere kant van de kamer op hun eigen Vitra Panton Junior kinderstoel zitten. Dit vrolijk gekleurde exemplaar is verkrijgbaar in maar liefst zes zonnige tinten, afgestemd op kindermaten en ook ideaal als tuinstoel. Wat wil je nog meer?

Vitra Panton bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij elk product uit de Vitra Panton collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek Vitra Panton product en staat dit niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Vitra Panton stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.