Vitra Akari Lampen

De collectie Vitra Akari lampen is uniek en bestaat uit meer dan honderd tafellampen, vloerlampen en hanglampen. De lampen hebben allemaal een unieke vorm. Soms eenvoudig en bekend, maar soms ook bijzonder en zelfs experimenteel. Een aantal Vitra Akari lampen zijn ook prachtig beschilderd. Wat de Akari lampen verbindt, is dat ze zijn gemaakt van shoji papier. Dat is een wit, zeer sterk soort papier dat afkomstig is uit Japan. Het papier zorgt voor zacht en uniform verdeeld licht. De Vitra Akari lampen zijn echte sfeermakers. Is zo’n sfeermaker niet wat voor jouw huis? Een voorbeeld van zo’n prachtexemplaar is de Vitra Akari 10A vloerlamp. Deze tijdloze klassieker geeft prachtig licht en lijkt tegelijkertijd op een waar kunstobject. Welke Akari lamp behoort tot jouw favoriet? 

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 42 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 42 producten Terug naar boven

Vitra design

Vitra is een uniek designlabel dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Al meer dan 65 jaar laat dit label haar geweldige design zien. Om dit prachtige design te realiseren, is er samengewerkt met bekende ontwerpers als Charles en Ray Eames en Hella Jongerius. Al sinds de jaren 50 brengt het bedrijf prachtige designmeubels, verlichting en woonaccessoires op de markt. Vitra heeft productievestigingen over de hele wereld waaronder in Duitsland, de Verenigde Staten en China. De producten van dit befaamde designmerk staan bekend om hun duurzaamheid en uniciteit. Je zou verbaasd zijn als je ontdekt hoeveel Vitra ontwerpen je al eens onder ogen hebt gehad! De producten van Vitra zijn bovendien ijzersterk en gaan al gauw een leven mee. Je vindt ze daarom zowel in particuliere woningen als op kantoren en in openbare instellingen.

Het verhaal achter

Isamu Noguchi, de bedenker en ontwerper van de lampen, koos de naam Akari niet voor niets. Akari is namelijk het Japanse woord voor helderheid en licht, maar ook voor luchtigheid. Licht en luchtig zijn de Vitra Akari lampen zeker. De oorsprong van de lampen was een reis van Noguchi naar Japan. In een vissersdorp zag Noguchi dat lokale vissers voor de visvangst gebruikmaakten van lantaarns om de vissen te trekken. Deze lantaarns bezaten bamboe ribben die werden bekleed met fijn papier. In deze traditionele Japanse lantaarns vond Isamu Noguchi zijn inspiratie voor de lichtsculpturen. Hout en shoji papier waren de ideale materialen voor de ontwerper om de gevoeligheid en luchtigheid van het licht te benadrukken.

Eigentijdse Vitra Akari lampen

De Vitra Akari 1A tafellamp en de Vitra Akari 3A tafellamp zijn vrij verschillend van elkaar, maar doen wat ze moeten doen: je woning verlichten. Zo’n tafellamp geef je bijvoorbeeld een mooi plekje op je bijzettafel of bureau. Het is maar net waar hij je van dienst kan zijn. Naast dat deze tafellamp je voorziet van licht, is het ook een plaatje om te zien. Een mooie lamp voor boven je eettafel is de Vitra Akari 26A hanglamp. Hij oogt misschien wat simpel, maar is toch een mooie aanwinst voor in je interieur. Jij zit toch ook graag in sfeervol licht te dineren? De Vitra Akari 50EN hanglamp is een andere hanglamp die je in deze collectie tegenkomt. Hij heeft een breedte van 50 centimeter, een diepte van 50 centimeter en een hoogte van 25 centimeter. Deze lamp is er ook in een maatje groter: de Akari 70EN hanglamp.

Vitra Akari lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle lampen van Vitra kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit de Akari collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een van onze Vitra Akari lampen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.