Eames DAW

Eames DAW’ mag dan niet zo goed in de mond liggen, deze eetkamerstoelen zitten des te lekker! De stoelen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen door Charles en Ray Eames. Daarnaast staat de afkorting ‘DAW’ voor ‘Dining height Armchair Wood base’. Eames DAW kuipstoelen hebben dus een houten onderstel en zijn voorzien van armleuningen. De Eames DAW is één van de meest populaire eetkamerstoelen op dit moment. De stoel zit erg comfortabel en past dankzij de vele kleurencombinaties in ieder interieur. Niet alleen de zitting van de Eames DAW is in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar ook de vierpoot. Geef jij de voorkeur aan een geelachtig, donker of zwart esdoornhouten onderstel?
  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Charles en Ray Eames

Charles en Ray Eames zijn één van de meest bekende ontwerpduo’s van de afgelopen eeuw. Hij was een architect, zij een kunstenares, en in 1941 trouwde dit bijzondere tweetal. Charles en Ray Eames namen in 1948 deel aan de ‘Low-Cost Furniture’ ontwerpwedstrijd van het Modern Museum of Art in New York, waarvoor zij de zogenaamde ‘glasvezelstoel’ ontwierpen. Een klein jaar later, in 1949, startten Charles en Ray Eames met een nieuw project: het Eames House. In dit huis werd het huishouden van een doorsnee, pasgetrouwd stel nagebootst om designproducten te ontwikkelen die zo goed mogelijk aansloten op hun wensen en behoeften. De ontwerpen van Charles en Ray Eames die hieruit voortvloeiden hebben met name de collectie van design label Vitra sterk beïnvloed.

Esdoornhout + armleuning = zitcomfort

De glasvezelstoel die Charles en Ray Eames ontwierpen voor het Modern Museum of Art was de allereerste industrieel geproduceerde stoel van kunststof. Deze ‘Fiberglass Chair’ was de voorloper van de stoel die wij nu als de Eames Plastic Armchair kennen. Deze stoel wordt tegenwoordig gemaakt van een sterke kunststof, polypropyleen. De stoel zit daardoor nog comfortabeler. Ook is hij nu verkrijgbaar in vele kleuren en met verschillende onderstellen. De Eames DAW stoel heeft met zijn houten vierpoot het meest ‘natuurlijke’ onderstel. De combinatie van deze esdoornhouten poten en een zitting mét armleuningen maakt de Eames DAW tot een zeer comfortabele eetkamerstoel. Bovendien is de kuipstoel organisch vormgegeven waardoor hij naar je lichaam ontworpen lijkt te zijn.

Eames DAW in kleur

Het esdoornhouten onderstel van de Eames DAW stoelen is verkrijgbaar in drie kleuren: geelachtig, donker en zwart. Zo kun je de stoelpoten afstemmen op, bijvoorbeeld, de kleur van je vloer. Ook de zitting van de Eames DAW kun je aanpassen naar de rest van je interieur. Dankzij de vele kleuren waarin de kuipstoel beschikbaar is, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om stoelen in meerdere tinten met elkaar te combineren aan tafel. Ook kun je variëren in de bekleding van de Eames DAW stoel. Wil je een vast zitkussen? Dan heb je de keuze uit maar liefst dertien kleurcombinaties van stofsoort Hopsak. Tot slot is er de Eames DAW gestoffeerde stoel voor wie niet alleen zijn billen maar ook zijn rug een kussen wil geven.

Eames DAW bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Eames DAW stoelen. Dat betekent dat wij elke Eames DAW stoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Eames DAW stoel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de fabrikant. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Naast Eames DAW stoelen verkoopt Flinders ook Eames DAR, Eames DSR en Eames DSW stoelen.

Vitra Eames DAW collectie: scherpe prijzen & snel geleverd

Flinders is official dealer van alle Eames DAW producten van Vitra. Wij hebben veel op voorraad en kunnen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden! Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice 03 80 83 705 (elke dag 9:00–18:00) of neem contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar.