Vitra salontafels

Een Vitra salontafel is een pareltje voor je interieur. Dit beroemde merk heeft door de jaren heen prachtige design salontafels aan haar collectie toegevoegd, waarvan de Vitra Coffee Table salontafel misschien wel de meest bijzondere is. Ook Isamu Noguchi, ontwerper van de Coffee Table, noemde dit zijn beste ontwerp. De Noguchi salontafel lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig ontwerp, maar er is een ingenieuze twist aan deze salontafel gegeven. Het onderstel van de Noguchi salontafel is gemaakt van twee identieke houten elementen, die haaks op elkaar staan. Daar bovenop rust een zware glasplaat van negentien millimeter dik. Het onderstel en glasplaat samen lijken net een beeldhouwwerk. Met deze glazen design salontafel haal je dus een waar kunstwerk in huis.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-18 van 18 producten Sorteren op 1-18 van 18 producten Terug naar boven

Design icoon Vitra

Vitra is een uniek design label dat haar oorsprong vindt in Zwitserland. Al sinds de jaren vijftig produceert het bedrijf prachtige design meubels, verlichting en woonaccessoires. Vitra producten staan bekend om haar streven naar duurzaamheid en uniciteit. Ze zijn qua vorm vaak zo kenmerkend dat je ze vast wel eens hebt gezien, al weet je misschien niet eens dat ze van Vitra zijn. Zowel voor in huis als in kantoren en openbare instellingen zijn Vitra producten geschikt. Het zijn ijzersterke producten die gauw een leven lang mee gaan. Design klassiekers kent Vitra meer dan genoeg, zoals de Vitra Nelson Bench salontafel. Maar ook diverse moderne ontwerpen sieren de collectie.

Vitra salontafel klassiekers

Al in 1950 ontwierpen Charles en Ray Eames de Vitra LTR salontafel. Deze tafeltjes kwamen ook in hun eigen Eames house terecht. Meer dan vijfenzestig jaar later is de LTR, oftewel Low Table Rod, niet meer weg te denken uit de collectie salontafels van Vitra. Ook de Vitra LTR salontafel Black Collection is al decennia oud, maar onaangepast. En dit begrijpen wij heel goed, want de Vitra salontafels zijn klein maar fijn, passen overal tussen en bieden genoeg ruimte om al je belangrijke spullen bij de hand te hebben. Het metalen onderstel oogt speels en ruimtelijk door het opvallende lijnenpatroon. Het tafelblad, verkrijgbaar in diverse diepe kleuren, zorgt voor een mooi geheel. Niet veel later kwam de Vitra ETR salontafel. Met hetzelfde iconische metalen onderstel, maar dan met een groot ovalen tafelblad van maar liefst 227 centimeter! Met deze Vitra salontafels haal je een stukje design geschiedenis in huis.

De ronde vormen van een design salontafel

De Plate salontafel 41x41 van Vitra zag in 2004 het levenslicht. De subtiel afgeronde contouren en nauwkeurig afgebakende randen maken de tafel een plezier voor het oog. Het design is bescheiden en klassiek. In dezelfde periode werkte Jean Prouvé aan de Vitra Guéridon Bas salontafel. Waar de Vitra salontafel van het duo Eames rank en slank is, is de Vitra Guéridon Bas salontafel juist zwaar en sterk. De moderne salontafel is gemaakt van een massief houten tafelblad dat rust op drie net zo massieve houten poten, die met elkaar zijn verbonden door een constructie van plaatstaal. Twee totaal andere looks dus.

Vitra salontafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij elke Vitra salontafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Vitra salontafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Vitra salontafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.